מה הקשר בין אותיות ובין עוגיות? עוגי – אות!

עוגיות בכל מיני צורות

זה הזמן לעוגיות חמאה שאפשר ללמוד איתן: חותכנים בצורות של חיות, אותיות או צורות הנדסיות – והכל בעוגיה נהדרת ומתוקה!

המצרכים :

להכנת 45 עוגיות קטנות

175 גרם חמאה רכה

3/4 כוס סוכר

1 שקית סוכר וניל

1 ביצה ועוד חלמון

2 כוסות קמח

אופן ההכנה:

1 במעבד מזון מעבדים חמאה, סוכר וסוכר וניל לתערובת אחידה וקרמית. מוסיפים את הביצה והחלמון ומערבבים

2 מנפים יחד אל הקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים גם את המלח. מעבדים לבצק אחיד. אוספים את הבצק ומשטחים לדסקית עבה. עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה

3 לשים מעט את הבצק, מרדדים על משטח מקומח וקורצים צורות. יש לשים לב לא לרדד דק מדי. אם הבצק דביק מעט, אפשר להוסיף מעט קמח או להחזיר למקרר למספר דקות

4 מסדרים את העוגיות על גבי נייר אפייה עם רווחים ביניהם (העוגיות מתרחבות מעט באפייה אך שומרות על צורתן) ואופים בחום של 175 מעלות, 8-10 דקות, רק עד שהעוגיות לא מבריקות. העוגיות צריכות להישאר כמעט לבנות. מניחים לקירור מוחלט. שומרים בכלי אטום ולומדים על כל אות שאוכלים (-: בתיאבון!